NHL Premiere Stockholm

För närvarande finns det inga datum planerade med NHL Premiere Stockholm i Sverige.

Klicka på hjärtat i bilden ovan, lägg till NHL Premiere Stockholm till dina favoriter och få information om nya datum och uppdateringar.

Information

New York Rangers, Los Angeles Kings och Anaheim Ducks kommer till Stockholm i oktober för NHL-premiären och inleder därmed NHL-säsongen 2011-2012 i Ericsson Globe. New York Rangers gör två matcher och möter i den första Los Angeles Kings den 7 oktober och Anaheim Ducks den 8 oktober i den andra. 

I New York Rangers spelar en av NHL:s främsta målvakter och den svenske hockeyhjälten - Henrik Lundkvist. NY Rangers med Madison Square Garden som hemmaarena tillhör ”the original six” dvs ett av de första sex NHL-lagen som bildades i USA i slutet av 20-talet.

För Los Angeles Kings spelar den svenske forwarden Oscar Möller som tidigare tillhörde Djurgårdens IF och i Anaheim Ducks den svenske backen Andreas Lilja.

Årets NHL-premiär blir den fjärde i rad i Sverige. Förra året spelade Columbus Blue Jackets och San Jose Sharks två matcher och året dessförinnan var det Detroit Red Wings och St. Louis Blues. Första året, 2008, spelade Pittsburgh Penguins och Ottawa Senators mot varandra. Samtliga NHL-premiärer har varit i Ericsson Globe.