Sven-Bertil Taube

För närvarande finns det inga datum planerade med Sven-Bertil Taube i Sverige.

Klicka på hjärtat i bilden ovan, lägg till Sven-Bertil Taube till dina favoriter och få information om nya datum och uppdateringar.

Information

Det råder ingen tvekan om att det finns en stor publik som varmt välkomnar Sven-Bertil Taubes tolkningar av svensk vispoesi. Den hyllade återkomsten började med Hommage, som utkom i slutet av 2014. Albumet fick ett översvallande mottagande och belönades med både guldskiva och en Grammis. Med uppföljaren Hommage Vol 2, som släpptes 2015, så återvände Taube till den rika svenska vis- och poesiskatten tillsammans med Peter Nordahl. På albumet tolkas verk från vännerna Olle Adolphson, Lars Forssell, Carl Fredrik Reuterswärd och Beppe Wolgers.

Under våren har Sven-Bertil varit på turné tillsammans med stor symfoniorkester under ledning av Peter Nordahl och den 4-5 juni öppnade han för Håkan Hellström på Ullevi inför totalt 140 235 personer. Här nedan följer ett axplock av de spaltmeter av hyllningar som har skrivits om Sven-Betil Taube under våren.

”Taube uppvisar en kreativ glöd och en artistisk förmåga som får en att baxna.”
Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, Dagens Nyheter.

”Det är mycket, mycket kärlek i salongen. Så snuddar Taube och Nordahl också vid både livets och musikens kärna.” Johan Lindqvist, GöteborgsPosten.

”Taube äger konsten att med sång och tal förflytta dig varsomhelst.”
Per Magnusson, Aftonbladet.