Geko

Det finns inga evenemang med Geko.

Klicka på hjärtat i bilden ovan, lägg till Geko till dina favoriter för att få senaste nytt.

Information

Med genretyngd i rap och grime har Manchestersonen Geko imponerat stort på musikbranschen de senaste åren, inte minst på grund av sina afrikanska och arabiska beat.

Musiken har alltid varit en stor del av Gekos uppväxt. Det var först när han var 11 år och hans yngre bror tragiskt gick bort som han började experimentera med musiken och lyckades kanalisera sin smärta till att hitta sitt eget sound. Låten ”Goodnight”, tillägnad sin lillebror, blev en viral succé och tog sig upp på nionde plats på iTunes. Geko gick snabbt från att vara en lokalkändis till att bli en erkänd rappare i Storbritannien.

På YouTube har Gekos medverkan i Fire In The Booth with Charlie Sloth setts nära en miljon gånger och han är programmets yngste rappare genom tiderna.

För att växa som artist började Geko för några år sedan leka runt med afrikanska och arabiska influenser och mixa samman med hans mix av rap, pop och grime. Soundet blev snabbt förknippat med hans artisteri och hjälpte honom att slå sig in på UK-scenen och introducera ett helt nytt sound, starkt influerat av Afrobeat. Singeln ”6:30” från 2018 har redan över 21 miljoner streams på Spotify.

Kommande evenemang