Kleerup

Det finns inga evenemang med Kleerup.

Klicka på hjärtat i bilden ovan, lägg till Kleerup till dina favoriter för att få senaste nytt.

Information

Andreas Kleerup föddes i slutet av 70-talet och hans uppväxt ackompanjerades av band som Blondie, Buggles, Joy Division och Supertramp. Men det var när han som fyraåring första gången hörde Mötley Crues singel ”Shout At The Devil” som han bestämde sig för vad han skulle bli: musiker.

Efter många år med trummor, gitarrer, flera olika band och åtskilliga timmar i replokalen hamnade Kleerup på ett jazzgymnasium, där unga musikerriddare vässade sina svärd, inte minst Andreas. Han spenderade kvällarna på jazzklubben Fasching, spelade förband till storheter som Airto Moiera men längtade allt mer tillbaka till sin gamla vän och följeslagare: rocken. Slumpen gjorde sitt och för ett par år sedan bytte Andreas sida.

I början av 2007 släpptes singeln ”With Every Heartbeat”, som kom att bli Kleerups första topp-placering på listorna. Låten där Robyn sjunger, och som också inkluderats på hennes album i England, gick rakt in på den Engelska topplistans 1:a plats. Singeln hypades på alla ställen värda att nämna och var en stor hit såväl på radio som på de största bloggarna och dansgolven i hela världen. Samtidigt listade Pitchfork Media låten som en av årets absoluta favoriter.

Just nu jobbar Kleerup på uppföljaren till det självbetitlade debutalbumet som släpptes i maj 2008. Där gästades han av svenska storheter som Robyn, Tityo, Lykke Li och Marit Bergman. Hela 2008 var han ute och spelade på klubbar och festivaler landet runt. I början på 2009 tog Andreas Kleerup hem 3 Grammisar 2009 i kategorierna årets nykomling, kompositör och producent.

Kommande evenemang