Mike Shinoda

Evenemang

Information

Mike Shinoda är låtskrivaren, artisten, producenten och filmmusikskaparen som är bäst känd som medlem och co-sångare i multiplatinasäljande rockbandet Linkin Park. Deras första album, Hybrid Theory, är det bäst säljande debutalbumet detta århundrade och har blivit Diamond-certifierat i USA.

Linkin Park är erkända för sin dedikerade fanbase och stora following på sociala medier.

Med 61+ miljoner gillamarkeringar är bandet det största någonsin på Facebook. Deras YouTube kanal följs av 12 miljoner prenumeranter och deras videos har setts över 5,5 miljarder gånger. Med 55 miljoner sålda album världen över och hederspriser som 2 Grammy Awards, 4 MTV VMA Awards och 10 MTV Europe Music Awards i bagaget är det inte svårt att föreställa sig vilket enormt avtryck bandet gjort på 00- och 10-talet.

I efterdyningarna av Linkin Park medlemmen Chester Bennington’s tragiska självmord 2017 har Mike Shinoda bearbetat sin sorg genom att skriva musik. I januari 2018 släppte han den trespåriga EP:n ”Post Traumatic EP” som tidigt i somras följdes upp av fullängdsalbumet ”Post Traumatic”. Albumet handlar om sorgebearbetningen efter Chesters död och är transparent, ärligt och vansinnigt sårbart. Trots titeln handlar albumet om så mycket mer än bara sorg fastän det är där allting tar sin början. Det är ett album om att läka.

 

”It´s a journey out of grief and darkness, not into grief and darkness” – Mike Shinoda

Hittills har 8 musikvideos från albumet ”Post Traumatic” släppts och genererat i över 25 miljoner visningar på Mike Shinodas egen YouTube-kanal.

Kommande evenemang