Tom Chaplin

För närvarande finns det inga datum planerade med Tom Chaplin i Sverige.

Klicka på hjärtat i bilden ovan, lägg till Tom Chaplin till dina favoriter och få information om nya datum läggs till.

Information

Låtarna på "The Wave" är elva ärliga och stärkande låtar - skrivna av Tom själv och producerade av Matt Hales. Det är ett album som The Telegraph kallade: "the most gorgeous, anthemic, uplifting music of Chaplin’s career" - vilket säger extremt mycket med tanke på de enorma framgångar som Keane har skördat världen över, sedan bandets debut 2004.

2013 tog medlemmarna i Keane tog en paus från gruppen och de började titta på egna soloprojekt. Chaplin själv ville släppa sin solodebut, men började använda droger för att stilla sin ångest kring projektet. Det var först 2015 som han frigjorde sig själv från droger och en kreativ våg sköljde över Tom - en våg som resulterade i den fantastiska skiva som "The Wave" till slut blev.

Med sin efterlängtade solodebut äntligen ute är det också dags för Chaplin att bege sig ut på turné i Europa. Med sig har han multi-instrumentalister i form av Sebastian Sternberg, Rosie Langley, Tobie Tripp och Beau Holland - alla med flera strängar på sina lyror, allt från fiol till synth och allt däremellan.

Kommande evenemang