LIVE NATION KONSERTER & EVENEMANG

MAVIS STAPLES TILL SVERIGE 2019

Datum : 20-12-18

Det finns ett fåtal människor som med all rätt kan beskrivas som legendariska. Mavis Staples är en av dem. Med en röst av ursinnig styrka och enorm passion har den snart 80-åriga Mavis betytt otroligt mycket för soul- och gospelgenren. Den 25 juni välkomnar vi henne tillbaka till Sverige och Nalen – där hon senast uppträdde 2013. 

Biljetter släpps torsdag 20 december klockan 10.00 via LiveNation.se

Chicago-födda Mavis Staples började med musik redan som elvaåring, då tillsammans med sin far och sina syskon i gruppen The Staples Singers. Hennes solodebut kom 1969 och sedan dess har det fortsatt. Mavis Staples turnerar i snitt 200 dagar per år, och alla som en gång sett henne förstår varför. Hennes gospelskolade röst med en säregen raspighet liknar ingen annans, och när en av världens kanske starkast lysande soulstjärnor fyller 80 år görs det såklart med ytterligare en turné.

Den 8 februari släpper hon ett nytt livealbum som spelades in på sångerskan 79:e födelsedag under en konsert på Union Chapel i London. Nyligen gjorde Mavis Staples också ett oerhört hyllat samarbete med irländska artisten Hozier. Tillsammans skrev de låten ”Nina cried power”, som är lika mycket en hyllning som en påminnelse om de många artister som på olika sätt kämpat för att göra sin röst hörd – däribland Mavis själv, som länge varit en människorättsaktivist.

Med sig på konserten på Nalen den 25 juni har hon sitt eminenta band bestående av Rick Holmstrom (gitarr), Stephen Hodges (trummor), Jeff Turmes (bas) och Donny Gerrard och Vicki Randle (körsång).

MAVIS STAPLES >