Information

Till Minne av Nils “Einár” Grönberg.

Trots sin unga ålder tog Nils hela musiksverige med storm med sina texter och sin otroliga närvaro. Vi är ärade över att få ha varit en del av hans artistiska resa. Vila i frid Nils.

 ———

Att Einár var med och banade väg för den nya hiohop-våg som sköljt över Sverige under de senaste åren är inget att sticka under stol med. Han är inte ens 20 år fyllda och har redan en meritlista som andra artister kämpar i decennier för att uppnå. Samma år som han släppte monsterhiten ”Katten I Trakten” hann Einár också med en att släppa två listtoppande album och göra en egen headlinekonsert på Fryshuset i Stockholm. När ett händelserikt 2019 var över kunde han även titulera sig som mest spelade artist på Spotify i Sverige.

Karriären fullkomligt raketstartade för Einár och under följande års Grammisgala var han trefaldigt nominerad och dubbelt prisad för Årets HipHop och Årets Nykomling. Han fick också pris för Årets Låt med ”Katten i Trakten” under P3 Guld 2020.

Einár har släppt hela fyra album och streamats nära 400 miljoner gånger bara i Sverige. Han har flera stora samarbeten med bland annat Hov1, DreeLow och Dani M för att nämna några.

Kommande evenemang