Gå vidare till huvudinfo
Live Nation Sweden

INFORMATION OM VACCINPASS OCH KOMMANDE EVENEMANG

Vi uppdaterar löpande med information som berör våra evenemang i närtid. Alla biljettköpare med biljett till de evenemang som berörs kommer att informeras via mail. Håll dig uppdaterad om vad som gäller för just dig via ditt evenemangs evenemangssida som du hittar på vår hemsida.

Vi kommer att följa myndigheternas rekommendationer och införa vaccinpass (2 doser + 14 dagar) på kommande evenemang i närtid för dig som är över 18 år, alla berörda biljettköpare informeras via mail. För dig som besökare kommer det att vara en smidig lösning och ett uppvisande av giltigt vaccinationsintyg vid entrén. I enlighet med myndigheternas rekommendation är det endast vaccinpass som kommer att gälla, och inte PCR-test eller liknande.

Är du fullvaccinerad kan du hämta ditt bevis kostnadsfritt på www.covidbevis.se.

Detta gäller för dig som ska besöka ett arrangemang som kräver vaccinationsbevis:

  • Det är bara vaccinationsbevis som är giltiga, inte test- eller tillfrisknandebevis
    Du kan enkelt hämta ditt vaccinationsbevis på www.covidbevis.se eller genom en blankett som finns att hämta på E-hälsomyndighetens hemsida (Bank-ID eller Freja eID Plus krävs). Vaccinationskort som du fick i samband med dina vaccinationer gäller inte som vaccinationsbevis. Om du vaccinerat dig i ett annat land än Sverige är det därifrån du behöver hämta ditt vaccinationsbevis. För att ett utländskt vaccinationsbevis ska vara giltigt i Sverige måste landet vara anslutet till EU Digital Covid Certificate Infrastructure.
  • För att kunna få ett giltigt vaccinationsbevis måste du vara fullvaccinerad. För att räknas som fullvaccinerad behöver du ha fått två doser med Comirnaty (Pfizer/BioNTech), Spikevax (Moderna) eller Vaxzevria (AstraZeneca) eller en dos med Covid-19 Vaccine (Janssen).
  • Det måste ha gått minst 14 dagar från att du är fullvaccinerad innan du får besöka arrangemang som kräver vaccinationsbevis. Det gäller inte boosterdoser.
  • Kontrollera vaccinationsbevisets giltighet. Kontrollera att ditt vaccinbevis är giltigt över konsertdatumet (det funkar att visa upp det både utskrivet och digitalt). Vaccinationsbevis hämtade före 1 oktober 2021 är giltiga i 90 dagar. Vaccinationsbevis som är hämtade senare är giltiga i 180 dagar. Du kan även ladda ner appen "vaccinationsbevis verifiering" som är utfärdat av Myndigheten för Digital Förvaltning för att testa verifiera ditt vaccinationsbevis.
  • Vaccinationsbevis gäller bara tillsammans med en giltig ID-handling, till exempel ett körkort, ID-kort eller pass

Inför ditt besök 

Se till att du har ett giltigt och uppdaterat covidbevis för vaccination, ett så kallat vaccinationsbevis. Är du fullvaccinerad kan du hämta ditt bevis kostnadsfritt på www.covidbevis.se. Vaccinationsbeviset visas upp tillsammans med giltig ID-handling i samband med entré.