Information

Vid Grammisgalan den 8 maj är Jelassi trippelt nominerad: Årets album, Årets textförfattare, Årets hiphop. Klart är nu också att hon tar sitt hylladealbum ”dom har bara gett mig ett namn” ut på vägarna i vad som blir hennes första egna turné.

Premiären för dom har bara gett mig en turné äger rum på Babel i Malmö 30 april och följs sedan av spelningar i Stockholm 10 maj och Göteborg 11 maj. Sedan Jelassi i fjol släppte sitt efterlängtade debutalbum ”dom har bara gett mig ett namn” har hon blivit översköljd av priser. Hon tog hem priset för Årets textförfattare i Musikförläggarnas Pris 2023, Årets album på P3-guldgalan, Årets Hip-Hop och Årets Textförfattare vid Manifestgalan 2023. Utöver det har Jelassi tre nomineringar vid Grammisgalan den 8 maj. Hyllningskören från kritiker har varit unison – DN skrev "hiphop som behövs" och Aftonbladets Per Magnusson kallade det albumet för ”en liten triumf”.

Själv beskrev Jelassi albumet så här: ”Jag har förälskat mig i historieberättandet – och den ena är aldrig lik den andra. Några historier på nya skivan handlar om nuet och andra handlar om när jag var fem år, jag placerar mig själv i mitten av berättelsen och tillåter mig blicka i den riktning jag vill, allt hänger ändå ihop.” En inte alltid lätt eller spikrak livsresa tar sig Jelassi an med humor, precision, förändringsvilja. Och så var det redan med 2019 års kritikerrosade debut-EP ”Port 43”, uppkallad efter platsen som formade henne.

I sommar åker Jelassi ut med dom har bara gett mig en turné – hennes första egna turné. Utöver musiken har hon en blomstrande skådespelarkarriär med medverkan i tv-serierna Från trakten och Stammisar. Hon har även lett Together For A Better Day-galan i Avicii Arena.

Kommande evenemang