Information

RAW Comedy Club är utan tvekan Sveriges mest omtalade stand-up klubb där svenska och internationella stjärnor blandas med morgondagens stjärnor på ett sätt du bara ser på RAW. Komikerna får göra precis vad de vill och det är bara komikernas fantasi som sätter gränserna. RAW är helt enkelt ungt, nytt och hett. På Kanal 5 har alla hängivna RAW-fans kunnat följa TV-programmet under två säsonger och en tredje säsong, inspelat från ett fullsatt Göta Lejon börjar sändas i början av 2010.

I vår tar Live Nation i samarbete med RAW Comedy Club ut klubben på sin allra första Sverigeturné. På turnén åker några av Sveriges mest intressanta komiker tillsammans med den kritikerrosade internationella stjärnan Glenn Wool från Kanada.

”Det ska bli enormt roligt att åka ut på turné med det här gänget. Det blir alltid något väldigt speciellt när man trycker in massa komiker i en turnébuss och med de komiker som är med på turnén nu kan det inte bli annat än helt galet och framför allt otroligt roligt. Både på och av scene”, säger Mårten Andersson

Med på turnén i vår åker de fantastiska stand up-komikerna;

Glenn Wool, hyllad kanadensisk komiker. Han var nominerad till ”Best Headliner” på prestigefulla ”Chortle Awards” 2008 och vid årets ”The Fringe” i Edinburgh fick han stående ovationer och i stort sett bara 5-stjärniga recensioner av de brittiska tidningarna.

Soran Ismail debuterade som yngsta komiker någonsin i TV4:s humorprogram Parlamentet 2008. Samma år gjorde han en kritikerrosad turné tillsammans med komikerna Måns Möller, Özz Nûjen och Björn Gustafsson. 

André WickströmA dök upp från ingenstans (Finland) och tog Sverige med storm. Plötsligt var han överallt - på teatrar, på scener och i TV-program som t ex Parlamentet och Roast från Berns. Han är en av de absolut mest intressanta och originella komikerna i Norden just nu!

Ahmed Berhan gjorde sin debut på RAW i oktober 2009 inför 1100 personer på Göta Lejon och fick taket att lyfta.  Det är bara en tidsfråga innan Ahmed Berhan är ett namn på allas läppar.

Messiah Hallberg kan ses varje tisdag som programledare för ”Power Play” på Aftonbladet TV. Som komiker är han relativt ny men han har redan gjort en kometkarriär! 2009 vann han tävlingen Bungy Comedy och tog sig även till final i TV3:s ”Comedy fight club” i konkurrens med några av Sveriges bästa komiker.

Mårten Andersson är Mr RAW och en av de främsta inom stand-up Comedy i Sverige efter att ha stått på den svenska humorscenen i snart tio år. ”Extra Extra”, ”RAW Comedy club”, ”Babben & Co”, ”Grillad” och ”Fredag hela veckan” är bara några av alla humorprogram du har sett Mårten.

Genre

Kommande evenemang