Frågor och svar om biljetter, köp, återlösen och bokningsalternativ

Se resp evenemangssida på LiveNation.se vad som gäller för just det evenemang du är intresserad av. Vi länkar alltid till resp biljettpartner eller till arrangörens hemsida. Saknas en länk så kan det vara så att biljetterna inte säljs online. Kontakta resp spelplats i så fall för mer information. 

Om du har frågor om dina biljetter tex om du har problem vid ett biljettköp, betalning, återlösen etc så är det bästa och snabbaste sättet att kontakta vår biljettpartner.

Gäller det biljettfrågor till evenemang på tex Globen, Tele2, Annexet och Hovet kontakta AXS på telefon 0771 31 00 00.

Gäller det biljettfrågor till evenemang på tex Friends, Ullevi, Cirkus och Scandinavium kontakta Ticketmaster på telefon 077 170 70 70.

Kontaktuppgifter

Live Nation
Box 24151, Linnégatan 89

104 51 Stockholm
Telefon 08 665 01 00

 ***

Att tänka på när du köper en biljett

Du som kund är ansvarig för att i samband med biljettköp kontrollera att evenemang, datum, tid, plats och pris stämmer med din beställning. Annullering av biljettköp kan ske senast en timme efter utskriftstillfället. Du är också ansvarig för att kontrollera om evenemangets datum, tid eller plats har ändrats.

Missnöjd med platserna på konserten

Ibland kan det hända att sikten från en viss plats skyms av exempelvis teknik- eller scenutrustning som tillkommit under scenbygget.

I sådant fall eller vid andra problem med platserna ber vi dej att snarast möjligt ta kontakt med personalen på arenan, så hjälper de till att hitta andra platser.

Skulle av någon anledning missnöjet kvarstå och du väljer att lämna arenan, ska du vända dig till arenapersonalen eller biljettkassan.

Eventuella klagomål ska alltid framföras till personalen på plats. Efter genomförd konsert betraktas platserna som godkända av dig som besökare.

Konserttider

På evenemangssidan visas tider för konserten/evenemanget. Om detta saknas vänligen kontakta den aktuella spelplatsen för evenemanget/konserten. Det är svårt att säga en exakt vilken tid en konsert slutar och detta kan variera från gång till gång.

Kamera

Systemkameran och selfie-pinnen måste tyvärr stanna hemma men mobilen och den lilla kompaktkameran är välkomna. Arenans värdar har alltid rätt att neka besökare entré om de bär utrustning som anses otillåten. Denna utrustning kan då lämnas in i effektförvaringen utanför arenan.

Åldersgräns

Se resp. evenamangssida för mer information om vilken åldergräns som gäller för just det evenemanget.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående hög ljudvolym finns det en generell åldersgräns på våra konserter. Detta är vi som arrangör ålagda att följa enligt Miljöförvaltningen. Åldersgränsen är 13 år, och gäller även i målsmans sällskap. Undantag görs vid evenemang speciellt riktade till barn. Högre åldersgränser förekommer på spelplatser där det finns alkoholtillstånd.

Många undrar varför man som förälder inte själv får ta ansvar för sitt barns hörsel på en konsert, till exempel genom att sätta på barnet hörselskydd. Avsikten med Folkhälsomyndighetens allmänna råd är att skydda hörseln hos alla barn – oavsett om de har föräldrar som är medvetna om hur man skyddar sig mot höga ljud eller inte. Det är arrangörens ansvar att ljudmiljön och ljudnivåerna inte skadar besökarens hörsel. Detta ansvar ligger enligt lagstiftningen inte på kunden eller besökaren. Enligt lag (miljöbalken) är det därför inte möjligt för en arrangör att lägga över ansvaret på besökaren.

Mer info >>

Pressinformation, fotopass, pressbilder

Ansökan om fotopass hänvisas till photorequest.livenation.se

För ansökan av pressbiljetter maila till press@livenation.se

Besök även vår presstjänst på www.mynewsdesk.com/se/livenation för mer info.

Avsluta prenumeration

För att avregistrera dig från våra nyhetsbrev så klickar du på länken "Avregistrera" som ligger längst ner i våra nyhetsbrev. Följ därefter anvisningarna.

Om du är medlem på Live Nation så kan du också logga in på ditt medlemskonto via länken som ligger högst upp till höger på denna sida. Därefter klickar du på "Prenumerationer".