LIVE NATION KONSERTER & EVENEMANG

LISA EKDAHL FIRAR 25 ÅR SEDAN DEBUTEN MED STOR JUBILEUMSTURNÉ

Datum : 20-11-18

Visklassikern "Vem Vet" fyller 25. Detta firar Lisa Ekdahl med en stor jubileumsturné där hon spelar hela den legendariska debuten – från början till slut – och även låtar från det nya albumet "More of the good". Vilka nya låtar det blir kommer att avgöras med hjälp av ett klassiskt lyckohjul.

Biljetter släpps på torsdag den 22/11 kl 10:00 via Livenation.se

Lisa Ekdahl är en av våra största och mest mytomspunna artister - något av en modern Garbo. Första singeln från debuten, "Vem vet", blev en av våra största visklassiker genom tiderna och sedan följde flera hits, både nationella och internationella. Hon visade girl power deluxe innan någon visste vad det var, bland annat genom att kasta första inspelningen av debutalbumet i soptunnan och krävde att få spela in alla igen.

Sånt gjorde ingen annan. Och så har det fortsatt. Minns bara den redan legendariska intervjun i samband med Så Mycket Bättre, där hon svarar journalisten att ”Patriarkatet faller, inom din livstid. Det är lika bra du hakar på.”

Nu fyller alltså både Lisa Ekdahl som artist och debutalbumet (som ju helt enkelt heter "Lisa Ekdahl") 25 år. Det firar Lisa och hennes band med att spela hela debuten, från start till mål. Men med en twist. I höst kom det engelska albumet "More of the Good" ut, och låtar från det kommer att slumpas in i originalshowen. Lisa förklarar: "Jag tänkte att det kunde vara ett kul partytrick genom att använda ett lyckohjul. Då och då under konserten tar vi paus från skivan, och rullar igång lyckohjulet. Den låt hjulet pekar på, kör vi."

I vår tar Lisa med sig lyckohjulet och sin första låtskatt ut på sverigeturné. Det blir 15 stopp från norr till söder och tack vare slumpen blir ingen konsert den andra lik.

Biljetter till turnén släpps klockan 10:00 på torsdag via LiveNation.se

Datum
04/4 – Flygeln, Norrköping
05/4 – Nöjesfabriken, Karlstad
06/4 – Lokomotivet, Eskilstuna
07/4 – Göteborgs Konserthus
11/4 - Konsert & Kongress, Linköping
12/4 – Malmö Live
13/4 – Culturum, Nyköping
25/4 - Uppsala Konsert & Kongress
26/4 – Vara Konserthus
27/4 – Karlskrona Konserthus
28/4 – Halmstad Teater
02/5 – Magasinet, Falun
03/5 – Kulturens Hus, Luleå
04/5 - Folkets Hus, Umeå
05/5 – Cirkus, Stockholm

LISA EKDAHL >