4U: A Symphonic Celebration of Prince

Se videoklipp

Evenemang

Videoklipp

  Information

  2018

  Questlove är en av världens mest erkända musiker, musikkännare och framför allt: Prince-älskare. Att det var han som skulle kurera musiken för 4U: A Symphonic Celebration of Prince, är därför helt självklart. Questlove själv sammanfattar konserterna:

  ”Because of his untimely transition: fans and supporters are trying to find solace and comfort in celebrating his music and creations. So I wanted to give them an environment to reminisce, dance, smile, cry, & sing to Prince."

  Det här blir första gången som Prince Estate står bakom en symfonisk hyllning av Prince på detta sätt. Varje konsert blir en unik upplevelse med musiker i världsklass – och all musik vi älskar från Prince fantastiska karriär. Som kompositör har Brent Fischer tagits in - son till Clare Fischer som arrangerade orkestrar för Prince i många år. Dessutom är den erkända kompositören Miguel Atwood Ferguson en del av det kreativa teamet - och SRae Productions står för en otrolig visuell upplevelse under kvällarna.

  Det blir en föreställning för alla sinnen med Prince hits, fanfavoriter, medleys och allt framfört av Stockholm Concert Orchestra. Något liknande har aldrig gjorts – och kvällarna i Stockholm, Göteborg och Malmö i december blir tre väldigt speciella kvällar för gamla och unga Prince-fans!

  Kommande evenemang