Dave Matthews Band

Se videoklipp

Det finns inga evenemang med Dave Matthews Band.

Klicka på hjärtat i bilden ovan, lägg till Dave Matthews Band till dina favoriter för att få senaste nytt.

Videoklipp

    Information

    Dave Matthews Band bildades i Virginia 1991, två år senare släpptes bandets debutskiva. 1994 gick den första turnén av stapeln och sedan dess har Dave Matthews Bands karriär gått som på räls. En snygg sådan, dessutom. Med sina många album och turnéer; med sitt brinnande engagemang i miljö, utbildning och politik; med sina 12 grammy-nomineringar och 14 album på Billboards topp 10-listor, med sina många historiska framträdanden (tex i Central Park för hundratusentals fans där intäkterna gick till parker och skolor i New York City, och i täten för turnéer som Vote For Change), har Dave Matthews Band gjort sig väl förtjänta av den stora fanskara och väldiga framgångar de under åren uppnått.

    I juni 2009 släpptes Dave Matthews Bands senaste album, ” Big Whiskey and the GrooGrux King”, producerat av Bob Cavallo (Green Day, Alanis Morrisette, My Chemical Romance). Albumet, som hyllar minnet av bandets bortgångne saxofonist Leroi Moore, gick raka vägen upp på Billboards förstaplats och magasinet Red Hot Rock sammanfattar sin recension med orden:

    I låtarna på Big Whiskey anar man en bottenlös sorg och saknad men även en karnevalliknande berusning. Trots svarta textrader lämnar musiken ändå ett ljust coda och en stilla förhoppning om att livet går vidare och blir till något annat. Det ligger en djup paradox i att kalla denna skiva, den första utan bandets originalsättning, deras bästa och mest sammanhållande på länge, men så är det faktiskt. Den europeiska versionen av Big Whiskey har förärats två bonusspår: ’Write a Song’ och livefavoriten ’Corn Bread’. Båda är skäl nog att köpa ett exemplar av denna årets bästa platta alla kategorier.”

    Kommande evenemang