Jackson Browne

Evenemang

Information

2014 11 24

Med en gedigen och framgångsrik karriär bakom sig, som startade i mitten av 60-talet i Orange County och tog fart på riktigt med låten ”Doctor My Eyes” från självbetitlade albumdebuten från 1972, är han verkligen en av de allra största. 2004 valdes han in i Rock and Roll Hall of Fame för att tre år senare väljas in i Songwriter’s Hall of Fame. Förutom att skriva tidlösa låtar till sig själv har han skrivit åt en mängd andra artister, däribland Nico, Linda Ronstadt, The Byrds och inte minst Eagles och deras debutsingel ”Take it Easy”.

Efter fjorton studioalbum och fyra live-album är han nu aktuell med nya albumet ”Standing In The Breach”. Albumet består av tio både personliga och politiska låtar som utforskar kärlek, hopp, och utmaningen med det moderna livets osäkerheter. Det är i samband med detta albumsläpp som han nu drar ut på en turné nästa år som landar i USA och Japan innan Europa och Sverige får besök till sommaren.

Han har blivit prisad gång på gång för sitt engagemang utanför musiken i frågor som rör miljön, mänskliga rättigheter och utbildning.

Kommande evenemang