Videoklipp

    Information

    Corteo, som betyder kortege på italienska, är en glad, festlig och paradliknande tillställning illustrerad av en clown. Föreställningen förenar skådespelarens passion med akrobatens grace och kraft för att kasta publiken in i en teatervärld av glädje, komedi och spontanitet som ligger i ett mystiskt utrymme mellan himmel och jord.

    Clownen avbildar sin egen begravning som äger rum i en karnevalsatmosfär, övervakad av tyst omtänksamma änglar. När man ställer det stora mot det lilla, det löjliga mot det tragiska och magin i perfektion med charmen av ofullkomlighet, visar showen clownens styrka och bräcklighet, såväl som hans visdom och vänlighet, för att illustrera den del av mänskligheten som är inom var och en av oss. Musiken är lyrisk och lekfull och bär Corteo genom ett tidlöst firande där illusionen retar verkligheten.

    Scenens koncept och disposition får publiken i en teateratmosfär som tidigare aldrig beskådats I en föreställning av Cirque du Soleil. Den bakre ridån är inspirerad av Eiffeltornet, och den främre ridån, som är handmålad, ger scenen en storslagen känsla. Det sätter tonen för den poetiska Corteo.

    Kommande evenemang